Celstraf geëist tegen inwoner Stadskanaal voor mishandeling vriendin

Tegen een 28-jarige man uit Stadskanaal is 60 dagen cel geëist voor mishandeling, waarvan 27 dagen voorwaardelijk. Ook werd een werkstraf van 60 uur tegen hem geëist voor de mishandeling van zijn vriendin.

Hij wordt verdacht van het slaan en stompen van zijn vriendin. Dit deed hij voor de ogen van hun tweejarige kind.

Balkon-escalatie

De bewoner van een flat in Stadskanaal zou ook zijn vriendin van het balkon hebben proberen te duwen. Getuigen zagen de vrouw met haar benen buiten de balkonspijlen bungelen. De man hield haar hierbij vast. Op de hoorzetting ontkende de man dit.

Onder invloed

De man was onder invloed van harddrugs op de avond van de ruzie. Hij schreeuwde en dreigde de vrouw van het balkon te gooien. Toen de vrouw begon te gillen sloeg hij haar in het gezicht en stompte op haar schouders. Buren belden daarop de politie.

Kind speelde met nepwapens

Agenten troffen in de woning twee nepvuurwapens aan. Het kind van het stel speelde daarmee. De man is al eerder veroordeeld voor mishandeling. Hij heeft psychische stoornissen waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar kan worden gehouden.

Algeheel verbod

Naast de straf moet hij zich houden aan een drank- en drugsverbod. Het onvoorwaardelijke deel van de straf, 33 dagen, heeft hij inmiddels uitgezeten. 

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws