Gemeente verkoopt pand Brasserie Ziel

Uitbaters Alwin en Johanna Burgler van Brasserie Ziel nemen het pand waar ze nu in zitten over van de gemeente Delfzijl. Op dit moment huren ze het nog, maar de zaken gaan zo goed dat ze het willen kopen. De overname betekent wel een tegenvaller voor de gemeente.

De horeca-ondernemers openden vijf jaar geleden de deuren van hun restaurant aan de Schoolstraat in Delfzijl. Het pand - het voormalig Hervormd Centrum - moest wel flink opgeknapt worden, omdat het er verpauperd en verlaten bij stond.

Horecaplein

Alwin en Johanna hadden al langer een oogje op deze locatie, omdat het dichtbij het centrum is. Ook grenst het aan het Molenbergplein, wat in de afgelopen jaren met de komst van alle horeca de huiskamer van Delfzijl is geworden. 'Het is een horecaplein, dus wij passen prima in het plaatje', zegt Alwin. Daarom heeft het echtpaar het pand in 2012 samen met de gemeente onder handen genomen.

In het huurcontract met de gemeente stond de optie om het gebouw in de toekomst over te nemen. Het pand staat bij de gemeente te boek voor ruim drie ton. Een makelaar heeft vastgesteld dat Alwin en Johanna het voor 215.000 euro over kunnen nemen. Dat is dus een tegenvaller van 85.000 euro voor de gemeente. Toch gaf de gemeenteraad vorige week groen licht voor de verkoop aan de ondernemers.

Parkeergelegenheid

Alwin en Johanna zijn blij met de overname, maar maken zich tegelijkertijd zorgen om de ontwikkelingen naast hen: het oude postkantoor. Dat wordt volgend jaar verbouwd tot gezondheidscentrum vanwege de sluiting van het Delfzicht ziekenhuis.

'Er komen straks zoveel bezoekers. De parkeerplaatsen staan overdag vaak nu al vol. Wat gaat er straks met al die extra auto's gebeuren?', zegt Alwin

Voor de deur

De gemeente heeft daar vooralsnog geen pasklaar antwoord op. Alwin en Johanna zijn daarom samen met collega-ondernemers in gesprek daarover, want ze willen wel voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

'Wij richten ons met de lunch ook op de zakenwereld. Die willen voor de deur parkeren. Als dat niet kan, rijden ze door naar een andere plek. Dat willen we te allen tijde voorkomen', vertelt Alwin.

Meer over dit onderwerp:
DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws