Donar grijpt naast de Supercup en laat MartiniPlaza beduusd achter

Het was nipt, maar Donar heeft de strijd om de Supercup donderdagavond verrassend verloren. De Groningers gingen voor 2320 toeschouwers met acht punten verschil onderuit tegen Landstede uit Zwolle. Het werd uiteindelijk 69-77.

Slordig

Donar speelde slordig en zo bleef Zwolle constant in de wedstrijd. Na het eerste kwart was het 17-17. De Groningers herstelden zich enigszins in de tweede tien minuten. Langzaam maar zeker werd een voorsprong opgebouwd. Een driepunter van Domingo vlak voor rust bracht het verschil op acht punten in het voordeel van de ploeg van coach Erik Braal: 39-31.

Puntje voor puntje

Na de onderbreking verkleinde Zwolle puntje voor puntje de achterstand. De gasten kwamen met 51-51 langszij en stonden aan het einde van het derde kwart zelfs met 52-56 voor. De verdediging van de Groningers had geen antwoord op het goede spel van met name Jordan Gregory.

Onzorgvuldig

Het spel van Donar bleef onzorgvuldig. De schoten vielen niet en daar kon Zwolle keer op keer van profiteren. De thuisploeg kwam nog terug tot een achterstand van één punt, 63-64, maar moest in de slotfase de zege definitief aan Zwolle laten.

Topscorer

Topscorer aan de kant van Donar was Sean Cunningham met zestien punten. Evan Bruinsma was goed voor veertien punten. Voor Zwolle werd Noah Dalman de topscorer met twintig punten. Zo greep Donar naast de eerste prijs van het seizoen en pakte Zwolle voor het eerst in hun historie de Supercup.

Lees ook:

- Livestream: Donar grijpt naast Supercup
- Donar speelt minimaal zes weken zonder Slagter
- Braal over Supercup: 'We zullen er een hele kluif aan hebben'

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws