Toch medailles bij finish 4Mijl (update)

Even leek het erop dat de deelnemers van de 4Mijl het bij het halen van de finish dit jaar zonder medaille moesten doen. De medailles waren gestrand in de haven van Rotterdam, waar ze niet uitgepakt mochten worden. De lading is inmiddels toch vrijgegeven.

Hierdoor kunnen de lopers gewoon een medaille ontvangen. Dat meldt de organisatie.

Tijdelijk gestrand

Volgens de organisatie van het hardloopevenement zijn de medailles in het buitenland gemaakt en verscheept naar Rotterdam. Dit jaar zaten de medailles in een container met andere lading van een andere leverancier, die onderzocht werd.

Het gevolg was dat de Douane de volledige container niet wilde vrijgeven. Uiteindelijk heeft de duane in overleg met de organisatie met hoge uitzondering besloten om de medailles toch vrij te geven. Deze worden zaterdag in drie vrachtwagens verscheept, naar Groningen én Eindhoven. Want ook de marathon van Eindhoven kampte met hetzelfde probleem.

Live op RTV Noord

De 4Mijl wordt zondag gehouden en is (nog) niet uitverkocht. RTV Noord zendt zondag zowel de wedstrijd- als recreantenloop live uit, via televisie, radio en internet.

Lees hier alles over de 4Mijl

Meer over dit onderwerp:
sport 4mijl GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws