Nieuwe accommodatie voor FC Grootegast

Het heeft wat langer geduurd dan gepland, maar voetbalvereniging FC Grootegast krijgt een nieuwe accommodatie. In de zogenaamde Multifunctionele Accommodatie (MFA) kunnen meerdere verenigingen zich huisvesten.

Hard nodig

Het is een groot contrast tussen de velden die er keurig bij liggen en het verlaten gebouw dat daarnaast staat. Het onkruid kruipt omhoog tegen de verlaten kantine en de kleedkamers stammen uit de jaren zestig.
Voorzitter Liekel Faber: 'Het is een beetje beschamend hoe wij onze gasten hier moeten ontvangen. De nieuwe accommodatie is heel hard nodig. De hele vereniging hunkert daar echt naar.' 

Vertraging

Het MFA had er al moeten staan, maar het proces liep vertraging op. 'Dat heeft vooral te maken met erfpacht, vergunningen en met een tekening die terug moest naar de tekentafel. Die procedures worden wel eens onderschat', zegt Faber. 

Komend seizoen

Als alles volgens plan verloopt, start half december de sloop van het gebouw. Faber: 'Ons is gegarandeerd dat het gebouw er voor de zomervakantie staat.' 
De MFA is vooralsnog bedoeld voor FC Grootegast, Muziekvereniging Oranje en de Stichting Muziekonderwijs Grootegast. Volgens Faber komt er nog ruimte voor andere verenigingen, mochten zij zich bij de MFA willen aansluiten.