Jong FC Groningen lijdt onnodige nederlaag tegen koploper Spakenburg

FC Groningen onder 23 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Spakenburg met 2-1 verloren.

De gasten kwamen in de eerste helft nog op voorsprong en domineerden het duel, maar twee benutte strafschoppen van Kees Tol deden de Groningers de das om.

Voorsprong

Bij de bezoekers stonden onder andere Uriel Antuna, Yoëll van Nieff en Ajdin Hrustic aan de aftrap. 

De ploeg van trainer Alfons Arts begon prima aan het duel tegen de lijstaanvoerder in de derde divisie en nam na dik een kwartier spelen de leiding. Tim Riksman kon de bal binnen tikken na een mooie voorzet van Hrustic.

Gelijkmaker

Tien minuten later kwam Spakenburg op gelijke hoogte. Een schot van Jasper Waalkens werd in het strafschopgebied tegen de hand van verdediger Lars Kramer aangeschoten. De scheidsrechter vond het een penalty. 

Kees Tol schoot de strafschop langs doelman Kevin Begois. Vlak voor rust kreeg Gerald Postma nog een grote kans namens de FC, maar zijn kopbal ging voorlangs. Hierdoor was het bij rust 1-1.

Tweede strafschop

Na de onderbreking kregen de gasten opnieuw een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Antuna kon alleen op doelman Ter Wielen af, maar de Mexicaan schoot naast. 

Tien minuten voor tijd werd het duel beslist door opnieuw een penalty. Olivier Pilon werd licht aangeraakt door doelman Begois en weer wees de scheidsrechter naar de stip. Opnieuw Tol wist dit buitenkansje om te zetten in een doelpunt.

Ranglijst

In de slotfase probeerde Arts met invallers Kasper Oldenburger en Joël Donald nog de gelijkmaker te forceren en dit lukte bijna toen David Browne een kans kreeg, maar hij miste.

Hierdoor bleef het op sportpark de Westmaat 2-1 in het voordeel van Spakenburg. Jong FC Groningen zakt door deze nederlaag naar de zevende plek in de derde divisie met elf punten uit zeven  wedstrijden.

Lees ook:

- Jong FC Groningen toont veerkacht en verslaat DVS'33
- Jong FC Groningen moet meerdere erkennen in Almere City
- Jong FC Groningen wint overtuigend van ACV

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws