Ommelander Ziekenhuis komt met kinderboekenproject

Vier kinderboekenschrijvers uit de provincie Groningen gaan samen met zestien basisscholen uit Noord- en Oost-Groningen verhalen schrijven over het Ommelander Ziekenhuis.
Het ziekenhuis verhuist volgend jaar naar Scheemda en met de verhalen wil het hospitaal de verbondenheid met regio aantonen
Voor dit project werkt het ziekenhuis samen met kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp, die al vier keer de Zilveren Griffel won. Tijdens de Kinderboekenweek, die vorige week van start is gegaan, bezoeken de schrijvers de scholen om met de kinderen aan de verhalen te werken. Later zullen vier illustratoren de verhalen van mooie tekeningen voorzien.

Verhaal af maken

De schrijvers Bianca Antonissen, Gerlin de Lange, René Hoogschagen en Christel Koperberg werken mee aan het project. Zij bedachten het begin van het verhaal en het is de bedoeling dat de kinderen ideeën aandragen, personages bedenken of gebeurtenissen verzinnen om het verhaal af te maken.

Twee boeken

Er komen verhalen voor vier leeftijdsgroepen. De verhalen worden tot twee kinderboeken gebundeld. Deze boeken zullen tijdens de officiële opening van het ziekenhuis medio 2018 worden gepresenteerd.