VVE over koopzondagenrel: 'Winkelcentrum moet rekening houden met wensen consument'

'In een winkelcentrum kan niet iedereen zijn eigen gang gaan'. Dat schrijft de Vereniging van Eigenaren (VVE) van winkelcentrum Paddepoel in Groningen aan de media.

Aanleiding is het koopzondagenconflict. De vereniging van pandeigenaren voelt zich geroepen te reageren nu de rel ook landelijke aandacht krijgt.

Negen koopzondagen

In de reactie benadrukt de VVE dat het maar om negen koopzondagen per jaar gaat. Op die dagen moeten ondernemers verplicht open, op straffe van een boete. 'Het winkelcentrum heeft ook rekening te houden met de wensen van de consument en de schade die andere winkeliers ondervinden van gesloten winkels met dichte rolluiken enz.'

'Daar waar mensen in een collectief winkelcentrum verbonden zijn en voordeel trekken van het goed lopende, grootste overdekte winkelcentrum van Noord Nederland is het geven en nemen en kan niet iedereen maar zijn eigen gang gaan.'

Oplossing

Een oplossing voor het conflict in het winkelcentrum is ver weg. Een week geleden veegden winkeliers het voorstel van de door de gemeente aangestelde bemiddelaar van tafel.

Die kwam met het plan om de koopzondagen en bijbehorende boetes te handhaven. Wel zouden kleine ondernemers makkelijker een ontheffing kunnen krijgen. 

De winkeliers zien hier niks in, omdat ze zo afhankelijk blijven van de VVE. 

Boetes

De bemiddelaar had overigens willen voorstellen de boetes te schrappen, maar kreeg dat er niet door bij de Vereniging van Eigenaren.

Lees ook:

- Bemiddelaar koopzondagenruzie doet uiterste poging
- Bemiddelaar koopzondagenruzie overweegt op te stappen
- Koopzondagenruzie Paddepoel duurt voort; bemiddeling geen succes

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws