Nieuwe aangiftes na schietincident Sint Jansstraat (update)

Het aantal gewonden bij het schietincident in de Nieuwe Sint Jansstraat in Groningen blijkt hoger dan dinsdag werd gemeld. De politie heeft woensdag nog twee aangiftes binnengekregen van mensen die ook gewond zijn geraakt.

Daarmee komt het aantal gewonden op twaalf.

Luchtbuks

De (licht-)gewonden werden gistermiddag vanuit een woning in de Nieuwe Sint Jansstraat beschoten door drie jongens van zestien jaar met een luchtbuks. Het drietal werd kort daarna door de politie aangehouden. Ze zitten nog steeds vast voor verhoor.

'Zeer onverantwoordelijk gedrag'

Het merendeel van de gewonden is leerling van het Praedinius Gymnasium of het H.N. Werkman Stadslyceum. Uit een gezamenlijke e-mail van de beide rectoren van de scholen blijkt dat het incident voor consternatie heeft gezorgd:

'Wij hebben naar aanleiding van dit voorval contact gehad met de politie en de woordvoerder geeft aan dat het inderdaad om een incident gaat. Het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om zeer onverantwoordelijk gedrag van drie minderjarige jongeren. We willen daarom benadrukken dat er geen sprake is van een onveilige situatie bij onze scholen.'

Op weg naar huis

Beide scholen vallen onder de O2G2-groep. Woordvoerder Joyce Dekker: 'De scholen waren net uit. De leerlingen waren op weg naar huis. Ze liepen op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Ze zijn de dupe van een ontzettend stomme actie.'

Vernieling

De politie heeft in verband met deze zaak ook een aangifte binnengekregen van vernieling. Het betreft een auto die door een kogeltje uit de buks is geraakt.

Lees ook:

- Verdachten van schietincident zijn minderjarig

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws