Uitgebrand bedrijf Eelde blijkt geheim politiedepot (update)

Het bedrijfsgebouw aan de Burg. J.G. Legroweg in Eelde, waar woensdag brand is geweest, blijkt een geheim depot van de politie.
Dat hebben meerdere bronnen tegenover RTV Noord verklaard. Het zou gaan om een quick response center van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Onder de DSI vallen onder meer de contraterrorisme-eenheid en de infiltratie- en arrestatie-eenheden van de politie.

Uitvalsbasis

Het depot dient ook als uitvalsbasis voor observatieteams en speciale politieacties. Locaties zoals het depot in Eelde zijn verspreid door het hele land. Politiemensen worden er gebrieft en het operationeel plan van een politieactie wordt er besproken.
Dat verklaart waarom de politie weinig kwijt wil. Een woordvoerder wil alleen zeggen
dat er materieel en apparatuur van de recherche in het pand liggen opgeslagen.

Anonieme getuige

Een anonieme getuige verklaarde tegenover verslaggever Sven Jach: 'Ik zag mannen meerdere keren met grote zwarte, zware tassen door het hek naar buiten komen. Ze stapten in een politieauto en reden weg. Bij eigenaren van omliggende bedrijven is het een publiek geheim dat er een speciale recherche-eenheid in gehuisvest was.'

Acht mensen

Op het moment van de brand waren er acht mensen in het pand aanwezig. Vier van hen hadden rook ingeademd, zij mochten na behandeling door ambulancepersoneel weer naar huis.
Rond acht uur 's avonds is de brandweer vertrokken, de weg is weer vrijgegeven. De politie bewaakt nu het pand. Daarnaast zijn er ook twee auto's onder politiebegeleiding met hoge snelheid weggereden.
Uit het gegevens van het Kadaster blijkt dat pand op naam staat van de Groninger vastgoedmiljonair Michel Pannen. Hij is ook bestuurder van investeringsmaatschappij PGB Group, de bedrijfsnaam die op de gevel van het pand staat.