Sikkom-journalist doet aangifte tegen getrouwd ondernemersduo uit Stad

Sikkom-journalist Willem Groeneveld gaat aangifte doen tegen twee ondernemers uit de stad Groningen. Ze hebben hem aangevallen en met een beker koffie bekogeld toen hij ze tegen hun zin in wilde interviewen.

Het gaat om Joshua Camera van Camera Investments en zijn vrouw Lucinda Kat, eigenaresse van huurbemiddelingsbureau Spot In Groningen. Volgens stadsblog Sikkom licht het duo starters en studenten op die op zoek zijn naar huurwoonruimte in de stad.

Koffie naar het hoofd

Toen Groeneveld verhaal wilde halen, werd hij verzocht weg te gaan. Toen hij daar niet direct aan voldeed, vloog Kat hem aan en haar man deed daar nog een schepje bovenop. Hij gooide een beker koffie naar zijn hoofd, schrijft Groeneveld.

De aanvaring tussen de journalist en de ondernemers is opgenomen en gepubliceerd op Sikkom.nl. Beluister de opname hieronder.

Bedreiging?

Groeneveld heeft vrijdag een afspraak met de politie staan om aangifte te doen. 'Of dat aangifte van bedreiging wordt, of van iets anders, dat ga ik met hen bespreken', aldus Groeneveld.

'Wens daar niet aan mee te doen'

Camera en Kat willen geen commentaar geven. 'Ik wens daar niet aan mee te werken', aldus Camera tegen RTV Noord. Daar laat hij het verder bij.

Misstanden huursector

Sikkom doet vaker verslag van misstanden in de Groningse huursector. Naar aanleiding van de aanvaring met de ondernemers gaan de fracties van Student & Stad en SP een debat aanvragen over die misstanden.

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws