Kamp De Beetse gaat samenwerken met 'Westerbork'

De werkgroep Kamp De Beetse gaat samenwerken met het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hiermee wil de werkgroep het voormalig kamp in de bossen bij Sellingerbeetse meer bekendheid geven.

'Veel mensen kennen Kamp De Beetse niet en ook de geschiedenis van het kamp is niet bij iedereen bekend', zegt Geert Oost, vice-voorzitter van de werkgroep. 'Daar moet verandering in komen.'

Gebouwd in 1935

Het kamp bij Sellingen werd in 1935 gebouwd en was oorspronkelijk bedoeld voor de opvang van werklozen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte de Duitse bezetter gebruik van het kamp.

Er staat nu nog één originele barak, maar waarschijnlijk komt er één bij. 'Als dat doorgaat, kan de huidige barak weer worden ingericht zoals het toendertijd was', zegt Oost. Verder zullen er exposities worden uitgewisseld en wordt Kamp De Beetse opgenomen in wandel-, fiets- en autoroutes, die vanuit Westerbork langs historische plekken voeren.

Volgend jaar start

Kamp De Beetse is tot en met 31 oktober op de zaterdagen nog voor publiek geopend tussen 13.00 en 16.00 uur. De samenwerking moet vanaf volgend jaar gestalte krijgen.

Lees ook:

- Barak Kamp De Beetse geopend
- Oorlogsbarak Sellingerbeetse gerenoveerd
- Resten wachtgebouw gevonden bij archeologisch onderzoek De Beetse
- Bescheiden renovatie voormalig Kamp De Beetse

Meer over dit onderwerp:
SELLINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws