Wat komt er in het MFC Zevenhuizen?

De gemeente Leek trekt 64.000 euro uit om te onderzoeken of in Zevenhuizen een multifunctioneel centrum gebouwd kan worden. Bewoners van het dorp hebben die wens bij de gemeente neergelegd.

In Zevenhuizen staat op dit moment een sporthal, De Til, maar die is volgens burgemeester Berend Hoekstra zwaar gedateerd. 'Dat gebouw moet eigenlijk vervangen worden', zegt hij. 

Dorpshuis

Het dorp denkt daar hetzelfde over. Zij hebben bij de gemeente een voorstel neergelegd om niet te investeren in De Til, maar om op een andere plek een sportvoorziening te realiseren. 

Naast sportgelegenheid, krijgt ook het dorpshuis een plek in het nieuwe pand.

Scholen in het gebouw 

Vanuit het dorp Zevenhuizen kwam ook het idee om in het multifunctionele centrum ruimte te maken voor twee scholen: OBS Het Veenpluis en de Christelijke school De Delta. Maar Hoekstra ziet die plannen vooralsnog niet zitten. 'De gebouwen van beide scholen zijn nog relatief jong.' 

Hoekstra: 'Mocht het zo zijn dat de scholen moeten samenvoegen omdat er bijvoorbeeld te weinig leerlingen zijn, dan kunnen wij het heroverwegen. Maar op dit moment is dat niet het geval.' 

Meer over dit onderwerp:
Zevenhuizen
Deel dit artikel:

Recent nieuws