Rondje Groningen: brandweermannen met trillende billen?

Wat zijn de leukste en meest opmerkelijke berichten uit Stad en Ommeland? RTV Noord zet ze elke doordeweekse dag om 21.00 uur op een rij. Vandaag in Rondje Groningen: hoe zet je een schaap overeind?

1) Als ambulancebroeder op de Eikenlaan

De soap omtrent het kruispunt op de Eikenlaan in Groningen, waar fietsers sinds september voorrang hebben en sindsdien twee ongelukken zijn gebeurd, duurt voort. Nu deelt ambulancebroeder Paul Arnold twee video's van hoe lang het duurt om er met een ambulance te rijden.


De video heeft impact, maar ook voor de huidige voorrangssituatie stond het regelmatig vast op de Eikenlaan en was passeren al niet eenvoudig.

2) Biltrillende brandweermannen

Nu we het toch hebben over hulpdiensten die snel ter plekke moeten komen: de brandweer heeft een nieuwe gadget, waardoor vooral individuele chauffeurs sneller ter plaatse moeten komen: biltrillingen.

3) Als Stad Airport Eelde niet wil steunen...

... met een financiering, kan het alternatief zijn dat de gemeente haar aandeel in het vliegveld wil verkopen. Als de andere aandeelhouders daarmee akkoord gaan, kan de luchthaven beter opdoeken, schrijft Johan de Veer in DvhN.

4) Veel bekijks voor weinig zicht

Het is vandaag Dag van de Witte Stok, waarbij aandacht wordt gevraagd voor blindheid en slechtziendheid. Heel wat mensen zagen vrijdagochtend hoe wethouder Paul de Rook en Kamerlid Anne Kuik het zicht werd ontnomen om over te steken.


Overigens: was het zebrapad tussen de Vismarkt en Grote Markt niet nog spannender? Hoe dan ook: De Rook pleit ervoor dat mensen onderling meer oog voor elkaar hebben:

5) Wauw

Jan Bauke de Vries gaf vandaag zijn 100ste zak bloed aan de bloedbank.

6) OOG TV winnaar Televizierring!

Arjen Lubach won dé Televizierring met Zondag met Lubach, Wilfred Genee de award voor beste presentator. Dat maakt stadsomroep OOG ook een winnaar: beide heren begonnen er hun carrière.

7) Grote hoogte

Ondertussen wordt er flink verder gewerkt aan de hoogste windmolen van de Eemshaven:

8) Grote hoogte 2

'Wat heb jij vandaag gedaan?' 'Nou...'

9) Knalroze

De politie in Groningen en Haren pakt meldingen van gestolen fietsen lang niet altijd op, maar voor een knalroze fiets maakt ze een uitzondering.

10) Op vier pootjes

Wat doe je als je een schaap in de wei ziet liggen? In veel gevallen wordt dan 112 gebeld. De politie Noord-West Fryslân maakte daarom een instructievideo: hoe zet je een schaap weer op z'n pootjes.

11) Iemand een woning voor Douwe Bob?

Douwe Bob is klaar met Amsterdam. Hij wil wel naar Groningen. Iemand nog ideeën waar hij naartoe kan?

Rondje Groningen is er elke dag om 21.00 uur. Bekijk hier de vorige edities.

Meer over dit onderwerp:
rondjegroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws