Neergeschoten student is blijvend verlamd (update)

© De Vries Media
De 21-jarige student die zondag werd neergeschoten op de Korreweg in Stad zit de rest van zijn leven in een rolstoel. Hij is blijvend verlamd vanaf zijn middel.
Dat meldde de politie dinsdag in het tv-programma Opsporing Verzocht.
De student werd zondag om 5.00 uur neergeschoten, nadat hij had gewerkt in een bioscoop en daarna nog wat had gedronken met vrienden. De politie gaat ervan uit dat hij een willekeurig slachtoffer was.

'Wil je wat drinken?'

Het slachtoffer zegt dat hij werd aangesproken door een groepje van drie licht getinte mannen van begin 20 met de vraag of hij iets wilde drinken. De student stopte en gaf aan dat hij niets hoefde.

Kogel in de rug

De drie gingen om hem heen staan en de student hoorde plotseling een knal. Hij bleek beschoten, maar kon nog vluchten. Tijdens zijn vlucht volgde nog een aantal schoten. Hij werd geraakt in zijn rug. Deze kogel veranderde zijn leven voorgoed.

Groepje van drie

Een van de drie mannen reed weg in een groene Mazda Premacy. Hij, 19 jaar oud, is inmiddels opgepakt. Hij zit nog in voorarrest. Woensdag besluit het Openbaar Ministerie of hij langer vast blijft zitten.
De zoektocht richt zich nu op de andere twee mannen. Een van hen rende weg, de ander vertrok per fiets. Ze spraken straattaal, zo verklaart het slachtoffer. Ook hoorde hij dat er door de twee nog gezochte mannen werd geroepen naar de schutter. Het vermoeden is dat zij verrast waren door het handelen van de schutter.

Auto met vier personen gezien

Inmiddels is duidelijk dat de auto van de gearresteerde 19-jarige tien minuten voor de schietpartij is gezien bij cafetaria De Wending op de hoek van de Rodeweg en de Korreweg. Toen zaten er nog vier lichtgetinte mannen in de auto.

Tips of beelden?

Mocht je informatie hebben voor de politie over deze zaak of ben je getuige geweest, dan kun je bellen naar 0800-6070. Ook beelden van de auto zijn welkom, meldt de politie. Deze kunnen verstuurd worden via live.politie.nl.