PPG ziet officieel af van overname AkzoNobel

Het Amerikaans verfconcern PPG heeft geen interesse meer in AkzoNobel. Dat laat PPG-topman Michael McGarry weten. AkzoNobel heeft op het Delfzijlster Chemiepark een aantal bedrijven.

Er wordt volgens McGarry geen nieuwe overnamepoging gedaan omdat de winst van AkzoNobel hapert. Er werden in korte tijd twee winstwaarschuwingen gegeven. Ook maken de wisselingen in de directie van AkzoNobel het bedrijf minder aantrekkelijk. Bij Akzo stapten zowel de topman als de financieel topvrouw op wegens gezondheidsproblemen.

Verworpen

Overnamevoorstellen van PPG in de eerste helft van dit jaar werden tot drie keer toe verworpen. AkzoNobel wilde zelfs niet met de Amerikanen praten. PPG zou niet alleen te weinig willen betalen, ook het verschil in bedrijfscultuur zou te groot zijn.

Pauze

Wettelijk moet er een 'afkoelingspauze' van een half jaar worden aangehouden voordat nieuwe voorstellen mogen worden gedaan. In december loopt die periode af. PPG heeft dus nu al laten weten ook daarna AkzoNobel met rust te laten.

Chemietak

De dreiging van een overname bracht AkzoNobel overigens wel toe de chemiedivisie, waaronder ook Delfzijl valt, eerder in de etalage te zetten dan de bedoeling was.

Lees ook:

- Staking dreigt bij verkoop chemietak AkzoNobel aan investeerder
- AkzoNobel wil relatie met aandeelhouders verbeteren
- Meerdere gegadigden voor overname chemietak AkzoNobel

Meer over dit onderwerp:
Industrie economie DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws