Groningen maakt ruim drie ton vrij voor beschermd wonen-projecten

© Flickr/Rob Smits
De gemeente Groningen stelt 325.000 euro beschikbaar aan vijf projecten die invulling geven aan beschermd wonen en opvang.
De projecten duren ieder een jaar en zijn uitgekozen door verschillende gemeenten.

Aandacht voor kansen

Vier van de vijf projecten zijn gericht op het creëren van kansen voor kwetsbare jongeren.
Jeugdinstellingen Elker, Het Kopland en Neon werken onder andere samen om de overstap van beschermd wonen naar een baan of opleiding te verkleinen.
Wethouder Ton Schroor is positief: 'De initiatieven benadrukken de mogelijkheden van de mensen en de overtuiging dat gebruikers van Beschermd Wonen en Opvang gewoon mee kunnen doen.'

Contact stimuleren

Een andere project dat wordt gefinancierd is van Martinizorg Groningen, dat zich richt op werk voor kwetsbare tienermoeders en -ouderen in een kledingherstelcafé.
Ook is er een initiatief waarin mensen met een indicatie in een appartement met mensen zonder indicatie komen te wonen. Zo worden mensen met een psychiatrische aandoening meer gestimuleerd om contact te maken.

Subsidie

Tijdens een jaarlijkse bijeenkomst tussen zorginstellingen en Groningse gemeenten kunnen verschillende zorginstanties hun project pitchen, waarvan uiteindelijk een kleine selectie subsidie ontvangt.