Actievoerders dumpen puin bij Wiebes op de stoep

© Michiel Wijnberg/Milieudefensie
Een tiental actievoerders uit Groningen heeft de kersverse minister van Economische Zaken, Eric Wiebes, donderdagochtend een bijzondere eerste werkdag bezorgd.
Op de stoep voor zijn Haagse ministerie hebben ze tien kuub aan puin gestort, afkomstig van een monumentale Groninger boerderij. Tussen de brokstukken zitten ook foto's van de door aardbevingen vernielde huizen.
De Groningers voeren de actie samen met Milieudefensie. 'We laten met deze actie zien dat de nieuwe minister niet om het door de aardbevingen veroorzaakte puin in Groningen heen kan', legt Evert Hassink van Milieudefensie uit.

Inwerkdossier

De actie vindt plaats onder toeziend oog van de politie. Van ongemakkelijke situaties was donderdagochtend nog geen sprake. 'Ik hoop dat we de hele dag kunnen blijven actievoeren en de mogelijkheid krijgen om Wiebes een inwerkdossier aan te bieden.'
De actievoerders geven Wiebes de kans om met een schone lei te starten. 'Hij blijft natuurlijk wel een minister met een zware VVD-erfenis. Henk Kamp heeft met doekjes voor het bloeden zijn tijd uitgezeten, maar hopelijk weet Wiebes wél van aanpakken', spreekt Hassink hoopvol uit. 

Opruimen

Hij hoopt dat de actievoerders en Milieudefensie zelf de kans krijgen om het puin uiteindelijk op te mogen opruimen. 'Maar dat hangt er nog even van af hoe de politie en het ministerie op onze actie gaan reageren.'