Wie maakt de lekkerste aaierbaal van 2017?

Waar eet je de allerlekkerste eierbal? Dat is volgens de Grote Groninger Eierbal-test 2017 bij cafetaria Koning.

De test, een initiatief van De Smaak van Stad en HanzeMag, vond zondag plaats bij Brouwerij Martinus. Een vakjury en een publieksjury beoordeelden de eierballen. Aan de wedstrijd deden vijf Groninger snackbars mee.

De juryprijs was voor cafetaria Koning. Kwalitaria Jolie kreeg de beste beoordelingen van het publiek.

5 eierballen testen

'Iedereen krijgt een kwart van een eierbal om te testen', vertelt Chris Wind van HanzeMag. 'Anders moet je 5 eierballen eten, dat wordt een beetje te veel van het goede.'

Hoe lang frituur je een eierbal?

Deelnemer Stefan Koning van cafetaria Koning stapte vooraf nuchter en ontspannen de wedstrijd in. Bij Expeditie Grunnen vertelt hij dat hij de eierbal zo'n vijf tot zes minuten frituurt.

Koning nam het op tegen zijn collega's van cafetaria de Paardenschuur, Kwalitaria Jolie, Restaria Zuid en Van Genieten.

Immaterieel erfgoed

De bakkers hebben een reputatie hoog te houden. In maart van dit jaar werd de Groningse aaierbal nog uitgeroepen tot Nederlands immaterieel erfgoed.

Lees ook:

- Grunneger aaierbaal nu ook geëerd op een postzegel
- 'Zonder tradities zijn we een saai land'
- Eierbal en stoetboom zijn immaterieel cultureel erfgoed

Meer over dit onderwerp:
eierbal expeditiegrunnen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws