Nieuwbouwplan Eelde niet overal goed ontvangen: 'Net een bejaardenpakhuis'

Een informatieavond over de plannen voor de bouw van 34 appartementen in het centrum van Eelde trok woensdagavond vooral ontevreden omwonenden.

Dat meldt RTV Drenthe

De bijeenkomst in Museum De Buitenplaats werd ook bezocht door mensen die wél interesse hebben in één van de woningen. 'Het ziet er allemaal wel leuk uit, maar ik weet niet of dit plan geaccepteerd wordt door het dorp', meldde een geïnteresseerde. 

Centrumvernieuwing

 
Projectontwikkelaar Vastgoud wil de woningen bouwen in een complex op de locatie van de voormalige garage Koops en op de plek van de voormalige platenzaak Doedens, naast de Jumbo in het centrum van het dorp. Het plan maakt onderdeel uit van de centrumvernieuwing in Eelde. 

Pakhuis

De omvang van het complex, drie verdiepingen hoog en tientallen meters breed, is wat de meeste klagers tegen de borst stuit. 'Het zijn prijzige appartementen die alleen betaald kunnen worden door ouderen. Het is net een bejaardenpakhuis', zegt één van de bezoekers. 'Eigenlijk zouden ze dit complex moeten opknippen in drie gebouwen, dan zou het veel beter passen in het dorpsgezicht.'

Inspraak

De komende maanden worden alle procedures omtrent het appartementencomplex doorlopen. Inwoners van Eelde kunnen dan bij de gemeente hun bezwaren kenbaar maken. De directeur van projectontwikkelaar Vastgoud, Harm de Vries, verwacht niet dat hij veel aanpassingen hoeft te doen. 'Het ontwerp is in nauwe samenwerking gemaakt met de afdeling stedenbouw van de gemeente Tynaarlo. Dus je mag ervan uitgaan dat ze er daar verstand van hebben.'

Niet alle bewoners zijn het met die uitspraak eens. Zij hadden liever van tevoren meer inspraak gehad in de totstandkoming van de plannen.

Meer over dit onderwerp:
EELDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws