Lopend Vuur: Ik ben ook thuis met mijn werk bezig

© Senado Federal/ Flickr CC
Het is deze week de Week van de Werkstress. Bedrijven houden activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten.
De werkstress neemt toe. Vorig jaar waren werkgevers bij elkaar 2 miljard euro kwijt aan kosten door stressverzuim, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau TNO. Volgens de onderzoekers is 15 procent van alle verzuimdagen in Nederland te wijten aan stress.

WhatsAppjes na het werk?

Werken van '9 tot 5 ' is voor velen al niet meer normaal. Werk speelt zich ook buiten de kantooruren af. Hoe zit dat bij jou? Handel je het mailtje dat om 21.00 uur binnenkomt, dezelfde avond nog af? Zit je in een groeps-WhatsApp met collega's die na werkuren gewoon doorgaat? Of gaat je werk tussen je oren zitten en neem je het op die manier mee naar huis?
Ons Lopend Vuur vandaag:

Praat mee!

Is thuis doorwerken een goede zaak? Is het de laatste jaren drukker geworden? Reageren kan via Radio Noord (050- 3 188 288), onze Facebookpagina of Twitter (#opnoord). Tot werktijden overigens, want onze Lopend Vuur sluit om 18.00 uur. ;-)

Stap je over van zorgverzekeraar?

Vrijdag vroegen we je of je overstapt van zorgverzekeraar met ingang van het nieuwe jaar. 74 Procent van de Groningers is dat niet van plan. In totaal stemden 2.465 mensen.