Opa overlijdt: agenten met kinderen en lampionnen langs de deuren

Het zal je maar gebeuren: je bent met de hele familie onderweg naar opa om Sint Maarten te vieren, maar daar aangekomen blijkt opa net overleden. Het gebeurde een familie in Stadskanaal afgelopen zaterdag.

Bij de politie kwam een melding binnen over een man die gereanimeerd moest worden. De man bleek vader, opa en overgrootvader. Zijn kinderen waren met de kleinkinderen en achterkleinkinderen naar hem op weg om lampionnen te laten zien, liedjes te zingen en natuurlijk om snoep op te halen.

Toch nog langs de deuren

Terwijl het ambulancepersoneel de man reanimeerde, ving de politie de familie op. 'Toen bleek dat de opa was overleden, ontstond een verdrietige situatie', vertelt agente Kim. Zij en een collega namen vervolgens de (achter)kleinkinderen mee om langs de deuren te gaan. Kim: 'Op die manier kon de familie rustig in gesprek met de huisarts en afscheid nemen'.

Nooit meer vergeten

Na een paar straten te hebben gelopen, namen de agenten de kleintjes mee naar het politiebureau voor een rondleiding. Daar konden de ouders hun kroost weer ophalen. 'Een heel bijzondere melding en ervaring, die ik mijn gehele carrière nooit meer ga vergeten. Dit is wat ons beroep zo mooi maakt', aldus Kim.

Lees ook:

- Groningen viert Sint Maarten
- Mien lutje lanteern. Wat vieren we eigenlijk?

Meer over dit onderwerp:
STADSKANAAL
Deel dit artikel:

Recent nieuws