RUG opnieuw beste brede klassieke universiteit

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat opnieuw bovenaan de lijst van beste universiteiten in de categorie 'Brede Klassieke Universiteiten'.

Dat blijkt uit de Keuzegids Universiteiten 2018.

Er gaat niets boven Groningen

De resultaten zijn gebaseerd op kwaliteitsoordelen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE). Ook cijfers over studiesucces en oordelen van experts tellen mee. Volgens de keuzegids weet de RUG goede kwaliteit te bieden bij zowel de grote als kleinere opleidingen.

Topopleidingen

In de Keuzegids Universiteiten 2018 worden tien bacheloropleidingen van de RUG bestempeld als 'Topopleiding': opleidingen met een algemeen hogere totaalscore in de gids. De RUG-bacheloropleiding Filosofie staat op de vijfde plek van topopleidingen in Nederland.

'Een compliment aan onze geweldige docenten', noemt decaan Lodi Nauta van de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG het. Andere hoog scorende bacheloropleidingen zijn Wijsbegeerte, Theologie, Minorities & Multilingualism en Liberal arts and sciences.

Engelse taal

De Keuzegids Universiteiten beoordeelt dit jaar voor het eerst de Engelse taal op Nederlandse universiteiten. Over het algemeen blijkt dat Nederlandse studenten niet tevreden zijn over het Engels van hun docenten, maar de RUG is hierin, samen met de Universiteit van Maastricht, een positieve uitzondering.

Andere nominaties

Vorig jaar deelde de Rijksuniversiteit Groningen in de Keuzegids Universiteiten nog de eerste plek in de categorie 'Brede Klassieke Universiteit' met de Radboud Universiteit, die nu is gezakt naar de tweede plek. De derde plek in diezelfde categorie is dit jaar voor de Universiteit Utrecht.

Lees ook:

- RUG-gebouw in hartje Leeuwarden wordt volledig duurzaam
- RUG is beste brede klassieke universiteit
- RUG realiseert zonnepark op Zernike Campus

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws