VIDEO: Koningin Máxima komt aan in de Oosterpoort

Koningin Máxima is dinsdagmiddag rond half vier aangekomen in cultuurcentrum de Oosterpoort in Stad. Ze is daar voor de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst over muziekonderwijs in de regio.

De koningin is erevoorzitter van 'Méér Muziek in de Klas'. In de overeenkomst staat dat de negen partijen die hun krabbel zetten, ervoor zorgen dat in 2020 ieder kind in de stad Groningen muziekonderwijs krijgt.

Op de eerste rij

In de grote zaal in de Oosterpoort worden, met Máxima op de eerste rij, vanmiddag diverse optredens gegeven. Het Noord Nederlands Orkest treedt op, er is een kinderlezing door lector kunsteducatie Evert Bisschop Boele en de ondertekening van het convenant over het muziekonderwijs. Als afsluiting zingt iedereen in de zaal het lied 'Samen'.


'Het is jammer dat het wat regende, maar verder ging het allemaal goed', zegt Jaap Adema, verantwoordelijk voor de openbare orde buiten de gebouwen.

'De beveiliging van het Koninklijk Huis vraagt ons om de ontvangst soepel te laten verlopen. Het publieke domein is onze verantwoordelijkheid, de beveiliging van Hare Majesteit zelf doen zij. Wij blokkeren onder meer het verkeer, zodat de koningin veilig kan in- en uitstappen.'

Beatrix

De Oosterpoort in Groningen is vaker het toneel geweest van koninklijke bezoeken. Voor toenmalig koningin Beatrix liepen die bezoeken iets minder soepel.


Lees ook:

- Koningin Máxima in Groningen: 'Zenuwen vallen mee, ik heb er vooral zin in'
- Koningin Máxima ziet muziek in Stad

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws