Groninger verdacht van poging doodslag op agente

Een 37-jarige Stadjer die wordt verdacht van het aanrijden van een politieagente, wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van een poging tot doodslag.

De man komt volgende week dinsdag voor de rechter in Assen. Het gaat om een man uit Groningen, die op de avond van 5 augustus in de wijk Emmermeer in Emmen was.

Ruzie

De politie kwam af op een melding van een ruzie in een huis. Een van de betrokkenen was al niet meer in de woning, maar zat in een auto toen de politie kwam. Naast hem, achter het stuur, zat de Groninger.

Meegesleurd

Terwijl de agente bij de auto stond omdat ze met de bestuurder wilde praten, reed hij plotseling hard achteruit. De vrouw, die achter het portier stond, werd door de auto geraakt en viel. Ook zou ze zijn meegesleurd door de auto van de Groninger, die er daarna vandoor ging.

Opgepakt in Gelderland

De agente werd gewond naar een ziekenhuis gebracht. De gevluchte Groninger werd twee dagen later aangehouden in het Gelderse Lichtenvoorde. Hij zit nog vast.

Eerdere straf

De man is in februari nog veroordeeld tot een gevangenisstraf voor diefstal, mishandeling en bedreiging in Emmen en Klazienaveen. Hij kreeg een half jaar cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie wil dat hij die twee maanden nu ook gaat uitzitten.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken GRONINGEN / EMMEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws