SP in actie tegen malafide huisjesmelkers: 'Raak ze hard in de portemonnee'

De SP steunt de oproep van studenten en wethouders in studentensteden om hardere maatregelen tegen huisjesmelkers te nemen. Ook in de Stad.

'Studenten en wethouders roepen terecht om harde sancties tegen deze malafide praktijken', vindt Gronings Kamerlid Sandra Beckerman. Die huisjesmelkers moeten volgens haar hard in de portemonnee worden geraakt.

'Hoge boetes'

Beckerman: 'Het uitbuiten van huurders moet een economisch delict worden, met hoge boetes.' Ze stelt voor dat te regelen via de Huurcommissie. Op dit moment kunnen huurders daar beklag doen en hun gelijk halen, maar deze commissie kan geen boetes opleggen.

'En dat geeft veel ruimte aan kwaadwillende huisjesmelkers', vervolgt het Kamerlid. 'Als de Huurcommissie een uitspraak doet in het nadeel van de verhuurder, moet dat wat de SP betreft automatisch leiden tot een boete.' Uitbuiting van de huurder moet uiteindelijk leiden tot een verhuurverbod voor de verhuurder.

Kamerdebat

Daarnaast pleit de SP voor het bijbouwen van betaalbare huurwoningen om de woningnood te lijf te gaan. Ook heeft de partij een Kamerdebat over het onderwerp aangevraagd.

Lees ook:

Brandbrief naar ministers voor maatregelen tegen huisjesmelkers studentenwoningen
Raad Stad wil malafide huurbazen aanpakken, maar hoe?
'De zoveelste keer dat we horen hoe huurders geïntimideerd worden'
Zo worden ontevreden huurders in Groningen bedonderd
Wethouder over adviesbureaus: 'Dit zijn absurde praktijken'
- Dossier: Wonen in Stad

Meer over dit onderwerp:
woneninstad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws