IBM wint Groningse diversiteitsprijs

© Peter Duzink / Gemeente Groningen
Het IBM Client Innovation Center heeft de Groningse diversiteitsprijs gewonnen. De prijs werd vrijdag uitgereikt door wethouder Roeland van der Schaaf.
De jury prees IBM vanwege de 'zeer aansprekende wijze waarop zij personeelsleden met verschillende achtergronden laat kennismaken.' Runner-up voor de prijs was Martinizorg, dat werk biedt aan mensen met een integratieachtergrond binnen alle onderdelen van het bedrijf.

Wereldbepalende innovaties

De voertaal op de werkvloer bij IBM is Engels. Volgens de jury ontstaat hierdoor 'een toegankelijke werkomgeving voor meer dan 200 medewerkers met 30 verschillende nationaliteiten.'
IBM organiseert regelmatig evenementen waarbij medewerkers elkaar kunnen leren kennen. 'Deze multiculturele omgeving biedt de mogelijkheid om wereldbepalende innovaties in Groningen te ontwikkelen', aldus de jury.

2.500 euro

Met de prijs is 2.500 euro gemoeid, waarmee de winnende organisatie een workshop of uitje kan aanbieden aan het personeel. Ook mag het diversiteitslogo een jaar lang gebruikt worden.
Met de diversiteitsprijs wil de gemeente Groningen de kracht van diversiteit zichtbaar maken, en werkgevers belonen die zich actief inzetten voor gelijke behandeling van personeel. De gemeente wil organisaties inspireren om goede Groningse voorbeelden te volgen, en discriminatie op de arbeidsmarkt bestrijden