Post helpt ploeggenoot Stoltenborg aan zege op thuisbaan

Marathonschaatser Robert Post uit Groningen heeft zaterdagavond op spectaculaire wijze zijn ploeggenoot Mats Stoltenborg aan de zege geholpen tijdens de vijfde wedstrijd meetellend om de KPN Marathon Cup.

Huzarenstukje

Stoltenborg leverde een huzarenstukje af op zijn thuisbaan in Haarlem. Hij reed na verschillende andere uitlooppogingen veertig rondes voor het einde weg uit het peloton. Samen met zijn ploeggenoot Bart de Vries liep Stoltenborg steeds verder uit op het peloton.

Uitzakken uit het peloton

Post, rijdend voor de ploeg Bouw en Techniek, liet zich uit het peloton zakken om de leider in de wedstrijd definitief een ronde voorsprong te bezorgen op de jagende meute. Dit lukte twintig ronden voor het einde.

Prachtige teamprestatie

Formidabel teamwerk van de rood-gele formatie. Het peloton sprintte drie ronden voor het einde af in Haarlem. Arjan Stroetinga pakte de tweede plaats, Evert Hoolwerf werd derde. Stoltenborg mocht voor eigen publiek nog enkele ererondes rijden en kwam glorieus als eerste over de eindstreep.

Den Hertog vijfde

Beste Groninger was Sjoerd den Hertog die vijfde werd. Post werkte zich uit de naad voor zijn ploeggenoot en moest zichzelf tevreden stellen met de tiende plek. De leider in het algemeen klassement blijft Crispijn Ariëns.

Beste klassering

Bij de vrouwen ging de zege naar Iris van der Stelt uit Sassenheim die door deze zege tevens het algemeen klassement aanvoert. Britt Tjalma kwam als eerste Groningse over de eindstreep op de tiende plek. De beste klassering voor een rijdster uit onze provincie dit seizoen.

Lees ook:

- Den Hertog knokt zich naar derde plaats in Utrecht
- Dappere Post strandt in het zicht van de finish

Meer over dit onderwerp:
sport HAARLEM
Deel dit artikel:

Recent nieuws