Minister Wiebes brengt woensdag kennismakingsbezoek aan aardbevingsgebied

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat
Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat © ANP
Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat brengt woensdag de hele dag een kennismakingsbezoek aan Groningen.
De minister begint zijn bezoek om 9.15 uur bij het kerkje in Huizinge, waar hij met een aantal organisaties voor monumentenzorg praat.
Daarna gaat hij naar Overschild, Appingedam en Loppersum, waar hij onder andere bij mensen thuis langs gaat om zich te laten informeren over het herstel- en versterkingsprogramma. In de stad Groningen bezoekt Wiebes 's middags het kenniscentrum voor aardbevingsbestendig bouwen BuildinG.

René Paas

Behalve met bewoners staan er ook ontmoetingen met bestuurders, politici en vertegenwoordigers van organisaties op het programma. Wiebes wordt tijdens zijn werkbezoek vergezeld door onder anderen commissaris van de Koning René Paas en Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders.

Prioriteit

'Het is een vrij breed programma rond schade en herstel. De minister wil met eigen ogen zien hoe het ervoor staat en wat er gebeurt. Het aardbevingsdossier heeft voor hem de hoogste prioriteit', zo licht een woordvoerder van het ministerie toe.

Wie is Wiebes?

We schreven verschillende artikelen over het aanstellen van Eric Wiebes als de nieuwe 'gasminister':
- Wat moeten we weten over Wiebes, de nieuwe 'gasminister'?
- Wisselende reacties op Wiebes, de nieuwe 'gasminister'