Politie rolt henneporganisatie op; vijf arrestaties

De politie heeft woensdagochtend een hennepkwekerij met driehonderd planten en stekken en een hennepdrogerij in Winschoten opgerold. In het Drentse Meppel werd een kwekerij met ruim veertienhonderd hennepplanten ontdekt.

In een groot onderzoek naar georganiseerde hennepteelt deed de politie zeven invallen in Winschoten, Veendam en in de provincie Drenthe. Vijf mensen zijn aangehouden. Er is beslag gelegd op administratie, contant geld, een nepvuurwapen en waardevolle goederen.

Criminele organisatie

Afgelopen voorjaar heeft de politie twee grote kwekerijen ontmanteld in Assen en Hoogeveen. Door het hennepteam is vervolgens een onderzoek gestart naar de organisatie achter deze kwekerijen.

Tijdens het onderzoek kwamen de vijf verdachten in beeld. Het werd ook duidelijk dat de criminele activiteiten zich inmiddels hadden verplaatst naar Winschoten en Meppel.

Afpakken van crimineel vermogen

De 36-jarige hoofdverdachte komt uit Assen. Daarnaast zijn een 33-jarige inwoner van Borger en een Assenaar van 50 jaar aangehouden. 'De overige twee 50-jarige verdachten hebben zich vermoedelijk bewust laten uitschrijven bij hun gemeente om zo belastingen te ontlopen', zegt een politiewoordvoerder. De Belastingdienst is daarover geïnformeerd.

Tientallen agenten waren betrokken bij de actie. In het kader van afpakken van crimineel vermogen, is beslag gelegd op twee auto's, een crossmotor en een bromscooter. Het onderzoek gaat verder en meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Lees ook:

- Diverse invallen wegens georganiseerde hennepteelt; vijf arrestaties

Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws