Lopend Vuur: Ik heb vertrouwen in gasminister Wiebes

Eric Wiebes
Eric Wiebes © ANP
Eric Wiebes, de nieuwe minister van Economische Zaken en Klimaat, is vandaag voor het eerst op bezoek in het aardbevingsgebied in Groningen.
We volgen zijn eerste bezoek in een dagblog. Wiebes is de opvolger van Henk Kamp, wiens populariteit in Groningen niet al te groot was.

De nieuwe 'gasminister'

Aan Wiebes als 'gasminister' nu de taak om met het aardbevingsdossier aan de gang te gaan. Onder andere met de taak om een nieuw gasbesluit in goede banen te leiden, waarin staat hoe veel gas er mag worden gewonnen de komende jaren en hoe de bevingsschade voor Groningers wordt opgelost.
Geef jij de nieuwe man aan het roer het voordeel van de twijfel? Ons Lopend Vuur van vandaag:

Praat mee!

Wat is jouw mening in deze discussie? Reageren kan via Radio Noord (050- 3 188 288), onze facebookpagina of Twitter (#opnoord).

Moet de hobbyjacht verboden worden?

Jagers die naar eigen inzicht, onder voorwaarden, klein wild mogen afschieten. Om naar eigen zeggen het wildbeheer in de hand te houden... maar ook om een lekker stukje vlees op bord te krijgen. Moet dat kunnen? De hele dag stond de uitkomst op 50-50%. In de avond sloeg de stemming om. Uiteindelijk vindt 63 procent van de 9.568 stemmers niet dat hobbyjacht verboden hoeft te worden.