Karst van der M.: 'Na veroordeling geen misbruik meer'

© Jos Schuurman/FPS
Karst van der M. zegt dat hij na zijn veroordeling nooit meer in de fout is gegaan. Dat stelt hij in een schriftelijke verklaring aan RTV Noord.

'Oprechte spijt'

'Ik heb destijds in de rechtszaak toegegeven dat ik volstrekt onverantwoordelijk heb gehandeld. Daarover heb ik toen mijn oprechte spijt betuigd tegenover diegenen die het betroffen. De rechter heeft in 1990 daarover zijn oordeel uitgesproken.'
Dat deed de rechter in november dat jaar. Van der M. kreeg zeven maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

'Ander mens'

'Daarmee was voor mij die periode afgesloten en ik heb de consequenties eruit getrokken. Ik heb mijn studio ontmanteld, heb geen films meer geproduceerd en ben lange tijd in therapie geweest. Dat heeft mij een ander mens gemaakt', zo stelt hij in de verklaring.
Ik ben lange tijd in therapie geweest. Dat heeft me een ander mens gemaakt
Karst van der M.

'Geen kindermisbruik na huwelijk'

'Na mijn huwelijk [met Lenie 't Hart, in de zomer van 1990, red.] hebben we een nieuw leven opgebouwd. Daarin hebben nooit zaken plaatsgevonden zoals nu door anonieme bronnen wordt beweerd', aldus Van der M. in het statement.
Daarmee reageert Van der M. op aangehaalde anonieme bronnen in de Privé, die meldden dat er in 'ieder geval tussen 1976 en 1996' misbruik plaatsvond en dat ze voorbeelden kennen van de periode erna. Volgens Van der M. vond vanaf de zomer van 1990 dus geen misbruik meer plaats.