Gemeentebelangen wint verkiezingen in Westerwolde

Gemeentebelangen Westerwolde heeft woensdag de gemeenteraadsverkiezingen in Westerwolde gewonnen. De partij behaalt in de voorlopige uitslag zes zetels in de nieuwe fusiegemeente.

De PvdA volgt op plaats twee met vijf zetels. Het CDA wordt de derde partij in de fusiegemeente, met drie zetels. De VVD en GroenLinks behalen elk twee zetels. De Partij voor de Dieren haalt één zetel. De ChristenUnie en D66 kregen niet genoeg stemnmen om een zetel te bemachtigen.

Goede opkomst

De opkomst van de verkiezingen bedroeg 44,6 procent. Van de 20.180 kiesgerechtigden brachten uiteindelijk 8.961 inwoners hun stem uit. Dertien personen stemden blanco en zestien stemmen waren ongeldig.

Spannende strijd

De stemming draaide aanvankelijk uit op een nek-aan-nekrace tussen Gemeentebelangen en de PvdA. Bij de eerste prognose bedroeg het verschil zelfs maar twee stemmen in het voordeel van laatstgenoemde partij. Het venijn zat hem echter in de staart. Gemeentebelangen scoorde goed in belangrijke plaatsen als Vlagtwedde en Sellingen, waar de opkomst bovendien hoog was. Daarmee stak de partij in extremis de PvdA de loef af. Het verschil in stemmen tussen de twee grootste partijen bedroeg 353 stemmen.


De definitieve verkiezingsuitslag volgt vrijdag.

Lees ook:

- Gemeentebelangen wint verkiezingen in Westerwolde
- 'De wederopstanding van de PvdA is in Westerwolde begonnen'
- PvdA wint verkiezingen in Midden-Groningen; Gemeentebelangen tweede
- Lees terug: Liveblog Westerwolde: Gemeentebelangen toch nog langs PvdA
- Vergelijken met de laatste raadsverkiezingen is zinloos, maar....

Meer over dit onderwerp:
herindeling WESTERWOLDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws