Straatrover verraadt zichzelf door foto's op internet

De politie heeft met de aanhouding van vijf verdachten acht straatroven in de stad Groningen opgelost. Drie van hen zitten nog vast.

Het gaat om een 20-jarige en een 24-jarige man uit Groningen en een 24-jarige man zonder vaste woonplaats. Een 21-jarige man uit Leeuwarden en een 21-jarige man uit Leek zijn bij enkele zaken betrokken, maar zij zitten niet langer vast.

Instagram

De zaak kwam aan het rollen, toen een 19-jarige man uit de gemeente Littenseradeel op 24 september werd beroofd van dure kleding en een horloge op het Martinikerkhof. Enkele dagen later zag hij een foto op Instagram van iemand die zijn spullen droeg. Zo kwam de politie de 20-jarige Groninger op het spoor. Vervolgens kon ook de 21-jarige Leekster worden aangehouden.

Geweld

Intussen was een tweede straatroof gepleegd: op 20 oktober op het Gedempte Zuiderdiep. Daar werd 's nachts een 25-jarige Groninger door drie mannen met geweld gedwongen om geld te pinnen. Het slachtoffer werd bedreigd en mishandeld. Kort na de beroving konden de drie andere verdachten worden aangehouden.

Samenwerken

Uit onderzoek bleek dat de verdachten van deze twee berovingen elkaar kennen en dat ze ook samenwerken. Zo werd duidelijk dat ze, in verschillende samenstelling, verantwoordelijk zijn voor nog zes straatroven in de stad.

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws