Experimenteren met de eierbal: Expeditie Grunnen komt proeven

De Mexicaanse eierbal, de bacon-eierbal, de Oosterse eierbal... Elke week verkoopt Pamela Ten Hoope van De Paardeschuur een andere soort van het Groningse erfgoed.
Dat doet ze inmiddels al drie jaar. 'Ik vind het gewoon leuk om nieuwe dingen te proberen en de eierbal is daar erg geschikt voor', vertelt Ten Hoope, eigenaresse van cafetaria De Paardeschuur in de stad Groningen. Expeditie Grunnen zocht haar daarom op.

Asperge

De hardloper onder de eierballen? 'Dat is de Spaanse eierbal, die wordt het meest verkocht.' Ook bedacht ze de pittige eierbal, de mediterrane eierbal en speciaal voor het seizoen: de asperge-eierbal.

Experimenteren

Ten Hoope is van oorsprong Engelse en kwam 35 jaar geleden voor de liefde naar Groningen. 'Er is tegenwoordig veel concurrentie en toen mijn man drie jaar geleden overleed, besloot ik wat meer te gaan experimenteren met de eierballen.'
En die maakt ze helemaal zelf. Elke week ligt er een andere soort achter de toonbank. Klanten Rosieta en haar dochter Celina weten het wel: 'Wij vinden de Spaanse het lekkerst!'