Menzis en Lentis willen zorg samen betaalbaar maken

Lentis
Lentis © Jeroen Berkenbosch/ Archief RTV Noord
Zorgverzekeraar Menzis en zorgaanbieder Lentis hebben een meerjarencontract afgesloten. Hiermee zeggen beide partijen de zorg te willen verbeteren en betaalbaar te houden. Het contract duurt tot 2020.
Volgens Menzis en GGZ-instelling Lentis gaat het om een unieke samenwerking. 'Lentis en Menzis gaan echt anders samenwerken, met kwaliteit als vliegwiel voor verandering.'

Minder administratie

In lijn met het GGZ-manifest 'Minder regelgekte, meer zorg' zal dat - waar mogelijk - met minder administratieve lasten gepaard gaan en uiteindelijk ook doelmatiger zijn', zegt Joris van Eijck, directeur Zorg bij Menzis.

Online terugval voorkomen

De organisaties willen inzetten op een persoonlijkere behandeling van patiënten, met bijvoorbeeld gepersonaliseerde behandelingsadviezen. De aanpak stopt niet na de behandeling, want Lentis gaat werken met pakketten die terugval preventief moeten voorkomen. Die pakketten moeten voor een deel online werken.
Afgelopen jaar maakte Lentis een verlies van 12,4 miljoen euro. De GGZ-instelling leverde veel meer zorg dan zorgverzekeraars vergoeden.