Kim Polling niet op tijd hersteld voor World Masters

© Kim Polling Facebook
Judoka Kim Polling uit Zevenhuizen kan over een kleine twee weken niet meedoen aan de World Masters in het Russische Sint-Petersburg.
Polling is niet op tijd hersteld van een voetblessure. Eerder won de judoka de World Masters al drie keer, onder meer vorig jaar.

Teleurstelling

'Ik baal natuurlijk als een stekker dat ik mijn titel niet kan verdedigen. Met een goed herstelde voet aan 2018 beginnen is simpelweg belangrijker', schrijft Polling op Facebook.
'Toch overheerst vooral de blijdschap dat ik dit jaar, na tien maanden zonder judotrainingen en na meer dan een jaar geen wedstrijden te hebben gespeeld, een goede comeback heb gemaakt.'

Operatie

Polling liet zich in mei voor de tweede keer binnen drie maanden opereren. De drievoudig Europees kampioene onderging een ingreep aan haar knie. In februari liet ze zich opereren aan haar ellebogen.

Vertrouwen

Polling: 'Op naar 2018, het jaar dat het olympisch kwalificatietraject begint, ik weer de wereldranglijstaanvoerster wil worden en ik bovendien mijn Europese en World Masters-titel terug wil hebben.'