Nordica gaat vliegen tussen Eelde en München en Eelde en Brussel (update)

Luchtvaartmaatschappij Nordica gaat vliegen tussen Groningen Airport Eelde en München Airport, en tussen Groningen Airport Eelde en de hoofdluchthaven van Brussel.

Vanaf 26 maart kunnen reizigers vanaf Groningen Airport Eelde dagelijks op Airport München vliegen. Naar Airport Brussels gaat zes keer per week een vlucht.

Eerder liet woordvoerder Corrina Born van München Airport al weten dat een luchtvaartmaatschapij plannen heeft om de verbinding met München op te starten in 2018.

Hub

Flughafen München Franz Josef Strauß in München zou voor Eelde kunnen fungeren als een hub naar de rest van de wereld. Eelde heeft in Kopenhagen ook al zo'n verbinding, die blijft actief. Ook die wordt uitgevoerd door Nordica, de nationale luchtvaartmaatschappij van Estland.

Corrina Born van München Airport zegt blij te zijn als de verbinding met Eelde er komt, omdat het bijdraagt aan het grote netwerk van de Duitse luchthaven.

'Wereldnieuws'

Groningen Airport Eelde kondigde maandag op Facebook groot nieuws aan. Sinterklaas zou dinsdagmiddag een bijzonder cadeau brengen. Het zou gaan om 'wereldnieuws waar GAE hééééél ver mee gaat komen'. Dinsdagmiddag om 13.45 uur is er een persconferentie.

Vijftien bestemmingen verloren

Groningen Airport Eelde kon wel een opsteker gebruiken. In de afgelopen weken werd bekend dat de luchthaven drie vluchten verloor, naar Kos (Griekenland), Lanzarote (Canarische eilanden) en Gdansk (Polen). In totaal verloor Airport Eelde de afgelopen vijf jaar liefst 15 bestemmingen, waaronder Barcelona, Milaan, Tenerife en wintersportbestemmingen Innsbruck en Salzburg.

Negen directe bestemmingen

Met München en Brussel, komt het totale aantal op negen directe bestemmingen. De luchthaven positioneerde Kopenhagen daarbij als eerste als zogenaamde 'hub'-bestemming, als tussenstop voor vluchten naar bijvoorbeeld New York, Singapore en Reykjavik. Met München en Brussel komen er twee 'hub'-verbindingen bij. Op die manier kan er vanaf Airport Eelde gevlogen worden naar meer dan 100 bestemmingen.

Lees ook:

- Elke dag naar München en Brussel, ruim dertig nieuwe banen op Eelde
- Waar kan je nog naartoe vanaf Groningen Airport Eelde?
- Luisteraars Radio Noord: 'Airport Eelde, maak meer reclame!'
- André Kuipers ziet mooie toekomst voor drones op vliegveld Eelde

Meer over dit onderwerp:
groningenairporteelde GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws