Elke dag naar München en Brussel, ruim dertig nieuwe banen op Eelde

Vanaf 26 maart kunnen reizigers vanaf Groningen Airport Eelde dagelijks op Airport München vliegen. Naar Airport Brussels gaat zes keer per week een vlucht.

Dat blijkt uit de dienstregeling van de Estse luchtvaartmaatschappij Nordica, die dinsdag werd gepresenteerd op Groningen Airport Eelde.

Honderden bestemmingen

Daarmee komen er naast Kopenhagen twee grote 'hub'-bestemmingen bij. Dat betekent dat er meer dan tweehonderd bestemmingen van over de hele wereld bij komen, zoals New York, Peking en Miami.

Kopenhagen

De dienstregeling met Kopenhagen wordt uitgebreid. Vergeleken met nu wordt er vanaf maart 's ochtends vroeger en 's avonds later op Kopenhagen gevlogen. Ook op zaterdag kan straks naar Denemarken gevlogen. Dat was tot nu toe niet het geval.

Vliegtijden

Vanaf maart wordt er 's ochtends om 6.30 uur naar Kopenhagen gevlogen. Om 10.00 uur gaat er een dagelijks vliegtuig naar München. 's Middags om 15.30 uur gaat er elke dag, behalve op zaterdag, een vlucht naar Brussel.

Afbeelding

Met ook de andere bestemmingen, zoals Londen en Kreta, komt het totaal vanaf 26 maart op 43 lijnvluchten per week.

Dertig banen

De deal heeft ook positieve gevolgen voor de werkgelegenheid. Nordica gaat een toestel op Eelde stationeren. Dat betekent dat er behoefte is aan ruim dertig nieuwe arbeidsplaatsen.

Groningen Airport Eelde heeft tien extra mensen nodig, bijvoorbeeld voor uitbreiding van de brandweerploeg en ander grondpersoneel, zoals bijvoorbeeld de security.

Daarnaast heeft luchtvaartmaatschappij Nordica ongeveer twintig nieuwe mensen nodig. Het gaat om piloten, stewardessen, en techneuten voor onderhoud van het vliegtuig. Dat personeel wil Nordica lokaal rekruteren.

Grotere vliegtuigen

De vliegtuigen waar Nordica vanaf maart mee gaat vliegen worden ook groter. Straks is er plek voor 70 passagiers, in plaats van 49 personen. Retourtickets naar Kopenhagen, München en Brussel kosten 99 euro. Na een bepaalde periode wordt die prijs verhoogd naar 170 euro.

Lees ook:

- Nordica gaat vliegen tussen Eelde en München en Eelde en Brussel (update)

Meer over dit onderwerp:
EELDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws