Lois Abbingh opnieuw topscorer bij gelijkspelend Oranje

Lois Abbingh was woensdag op het WK in Duitsland tegen Servië met zeven treffers opnieuw de topscorer van het Nederlandse vrouwenhandbalteam.

Oranje wist na een uiterste inspanning een nederlaag te voorkomen en dankzij een doelpunt van Nycke Groot in de laatste seconden nog gelijk te maken: 27-27.

'Teleurstellend resultaat'

'We zijn wel blij met het punt, maar al met al is het toch een teleurstellend resultaat. We hadden de hele wedstrijd het gevoel dat we beter waren', zei Abbingh na de wedstrijd tegen Ziggo Sport.

'Niet scherp genoeg'

Ze gaf toe dat Servië sterk speelde. Tot diep in de tweede helft stonden de Oost-Europese handbalsters voor. 'Wij waren niet scherp genoeg in de afronding; we hebben erg veel kansen gemist. Hun keepster hield ook nog eens bijna alles tegen', aldus de opbouwspeelster, die drie keer scoorde vanuit een strafworp.

Nederland is al zeker van een plek bij de eerste vier van de groep en daarmee van de volgende ronde. De eindpositie in de groep bepaalt de tegenstander in de achtste finales. Oranje heeft nu vijf punten vergaard in vier wedstrijden. Vrijdag speelt de ploeg de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland.

Meer over dit onderwerp:
sport loisabbingh LEIPZIG
Deel dit artikel:

Recent nieuws