Omwonenden nieuw kindcentrum Ten Boer staan 'niet te springen'

Omwonenden van het nieuwe kindcentrum vrezen voor geluidsoverlast door spelende kinderen
Omwonenden van het nieuwe kindcentrum vrezen voor geluidsoverlast door spelende kinderen © Rudolf Vicek/Flickr Creative Commons
Omwonenden van het nieuw te bouwen kindcentrum in Ten Boer zijn niet blij met de keuze van de gemeente om het centrum op de skeelerbaan te bouwen.
Het bestuur besloot dinsdag om het nieuwe centrum aan de Riekele Prinsstraat te gaan bouwen. Buurtbewoners vrezen voor geluidsoverlast door spelende kinderen, een verkeerstoename in de straat en het verdwijnen van het vrije uitzicht over de skeelerbaan.

Beste optie

Uit onderzoek van twaalf mogelijke locaties komt de skeelerbaan als beste naar voren. Twee weken geleden spraken wethouder Peter Heidema en een projectmanager met omwonenden en het bestuur van de skeelerbaan.
Je moet het met elkaar onder ogen zien
Peter Heidema - Wethouder Ten Boer

Zorgen

Bewoners rondom de skeelerbaan hoeven zich volgens Heidema geen zorgen te maken: 'Daar houden we natuurlijk zoveel mogelijk rekening mee. Alle voors en tegens van de twaalf mogelijke locaties zijn zorgvuldig tegen elkaar afgewogen. Als dan blijkt dat één locatie verreweg het meest geschikt is, moet je dat met elkaar onder ogen zien en dat klip en klaar vertellen aan omwonenden.'

Voorzieningen

De wethouder vindt de nieuwe locatie met name geschikt, omdat er dan beter gebruik kan worden gemaakt van de sportvoorzieningen. Ook komt er een nieuw verkeersplan en worden er bomen en struiken geplaatst.
Het nieuwe kindcentrum wordt waarschijnlijk in 2020 in gebruik genomen.