Ondermaats FC Groningen maakt slechte beurt met nederlaag tegen Excelsior

FC Groningen is er zondagavond niet in geslaagd om de aardige reeks van de laatste weken een vervolg te geven. Op bezoek bij Excelsior werd er met 2-0 verloren. Lars Veldwijk schoot twee keer op de paal. Vooral de tweede helft van de FC was zwaar de onder de maat.

Tegengoals

Al na acht minuten spelen mocht linksback Massop volledig ongedekt de 1-0 binnen koppen. In de 83e minuut counterde Excelsior scherp en bepaalde Stanley Elbers de eindstand op 2-0.

Ongedekte Massop

De Groningers waren vol goede moed naar Woudestein getogen, de thuisploeg had de voorgaande vijf duels verloren, maar keek al na acht minuten spelen tegen een achterstand aan. Een scherp voorgegeven vrije trap van Hicham Faik werd door de vrijstaande Milan Massop achter doelman Padt gekopt.

Twee keer de paal

Na deze vlotte tegentreffer gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker en waren daar via spits Lars Veldwijk twee keer dichtbij. De aanvalsleider schoot in de 22e en 27e minuut op de paal.

Wanprestatie na rust

Zo bleef het 1-0 bij rust. Na rust leverde FC Groningen een wanprestatie. Er werd niks gedaan met het vele balbezit. Er zat geen enkele snelheid in de aanvallen en het gebrek aan creativiteit was schrijnend.

Beslissing via Elbers

Excelsior-doelman Zwarthoed hoefde geen enkele keer echt handelend op te treden. Na een opnieuw een stroperige aanval en balverlies tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg er snel uit. Massop stoomde op aan de linkerkant, gaf een goede voorzet die door Elbers achter Padt werd geschoten.

Gezakt naar dertiende plek

FC Groningen zakt door deze nederlaag naar de dertiende plek in de eredivisie met zeventien punten uit zeventien wedstrijden.

Programma

Er wacht voor de ploeg van coach Ernest Faber nog één duel in 2017. Op zondagmiddag 24 december komt Sparta Rotterdam, dat vandaag coach Alex Pastoor ontsloeg, op bezoek in het Noordlease stadion. De wedstrijd begint om 12:30 uur.