Veldwijk: 'We moeten ons zorgen gaan maken'

FC Groningen verloor zondagmiddag met 2-0 van Excelsior. In de eerste helft was het spel van de FC gelijkwaardig aan Excelsior en schoot Veldwijk twee keer op de paal. Na de rust bleef er niet veel van Groningen over. Er werd geen enkele uitgespeelde kans meer gecreëerd.

Zorgen maken

'We moeten ons wel een beetje zorgen gaan maken,' aldus een teleurgestelde Veldwijk na afloop. 'Tot vandaag hadden we hetzelfde aantal punten als Excelsior. Nu moeten we eerder naar beneden kijken dan naar boven.'

Geen verklaring

Veldwijk had geen verklaring voor het verval in de tweede helft. 'De tweede helft was gewoon niet goed van ons. We krijgen in het begin van de wedstrijd te snel een doelpunt tegen en ook nog eens uit een standaardsituatie. Dan krijg je het lastig op zo'n klein veld.'

Ongelukkig

'Toch vond ik dat wij voor rust best aardig speelden. Ik was ongelukkig in de afwerking met twee ballen op de paal. Na de onderbreking sloop de wanhoop in ons spel. In de tweede helft gooien hun het nog meer dicht en schieten alles blind naar voren. Dan wordt het een heel lastig verhaal,' concludeert Veldwijk.

Geen zorgen

Trainer Ernest Faber vindt dat hij zich geen zorgen hoeft te maken. 'Je moet je nooit zorgen maken, alleen alle energie moet weer paraat zijn om aanstaande zondag tegen Sparta een maximaal resultaat te halen,' zegt Faber.

Onnodige nederlaag

'Goed nagaan dat dit een onnodige nederlaag is, zelf de kansen onbenut gelaten. Met een positieve mindset moet je wel zorgen dat je aan de bak kunt tegen Sparta. Dat is de opdracht voor de komende week.'