Tbs'er die vrouw zou hebben aangevallen in Sterrebos wordt onderzocht in Pieter Baan Centrum

© De Vries Media
De rechtszaak tegen een man die verdacht wordt van mishandeling van een vrouw bij het Sterrebos in Groningen in november 2016, wordt in april volgend jaar inhoudelijk behandeld.
De verdachte in deze zaak, een 44-jarige Stadjer, wordt eerst in het Pieter Baan Centrum in Utrecht onderzocht. Pas in april is het onderzoeksrapport klaar. 

Tbs-verleden

De man heeft een tbs-verleden. In juni vorig jaar werd zijn tbs-status onder voorwaarden opgeheven. Hij verbleef niet meer in de kliniek, maar werd er nog wel behandeld. Vijf maanden later, in de nacht van 9 november, zou hij de fout in zijn gegaan.
Het slachtoffer zou zijn aangevallen toen zij vanaf een café het Sterrenbos naderde. De man zou haar hebben geslagen en bedreigd met een mes. Ook zou zij meters zijn meegesleurd. Het Openbaar Ministerie acht hiermee ook vrijheidsberoving bewezen. 

De politie zoekt mij

'Je moet meekomen, ik doe je niks. De politie zoekt mij', zou de man hebben gezegd. Voorbijgangers grepen in, maar toen was de man al in de bosjes verdwenen. Zijn telefoon straalde die nacht een mast aan nabij het Sterrebos.
Ook is DNA van de man op de jas van de vrouw aangetroffen en werd een gelijkend mesje in het Sterrebos gevonden. De 'sterke parfumgeur' die het slachtoffer bij haar belager had waargenomen, werd volgens het OM aangetroffen bij de man thuis. 

In vrijheid

De raadsman van de Groninger vroeg aan de rechters of zijn cliënt zijn strafzaak in vrijheid mocht afwachten. Maar dat veegde de rechter van tafel. 'Ik zie geen aanleiding daartoe. Ook is er geen enkel rapport wat vervroegde vrijlating ondersteunt'. De man ontkent alles.