Wasverzachterdief moet mogelijk naar inrichting voor veelplegers

De Albert Heijn aan de Eikenlaan
De Albert Heijn aan de Eikenlaan © Google Images
Een 48-jarige Stadjer die verdacht wordt van diefstallen in Stad en van belediging van agenten in Drachten, hangt mogelijk de inrichting voor veelplegers boven het hoofd.
De in Algerije geboren man is in vijf jaar tijd meerdere malen veroordeeld voor diefstallen. 
'De man kan zich niet behoorlijk staande houden binnen de Nederlandse maatschappij', zei de officier van justitie. Ze eiste voor de man opname in een kliniek voor veelplegers, dit voor de duur van twee jaar.

Drie flessen parfums

In september griste de man wasverzachter en oploskoffie uit de schappen van de Albert Heijn aan de Eikenlaan. Hij wilde met de goederen zonder te betalen de winkel verlaten, maar dat mislukte. Twee maanden ervoor stal de man op verschillende tijdstippen uit parfumerie Douglas in Stad drie flessen parfums.

Telkens in beeld

Bij het uitlezen van de camerabeelden van de winkel kwam de man telkens in beeld. Twee dagen later, op 19 juli, werd hij opgepakt in Drachten. Bij zijn aanhouding beledigde de dienstdoende agenten 'op een grove manier' door hen de huid vol te schelden.

Spijt

De man stal naar eigen zeggen de parfums omdat hij schulden had bij een kennis. Hij zei spijt te hebben van zijn daden. Hij verblijft al twintig jaar in Nederland en werd onlangs tot ongewenst vreemdeling verklaard.
Op 29 december volgt de uitspraak.