Ook burgemeester zegt dat Haren geen deel uitmaakt van werkgroepen

'Wij nemen niet structureel deel aan de werkgroepen', dat heeft burgemeester Pieter van Veen van de gemeente Haren laten weten maandagavond tijdens de raadsvergadering.

De raad vroeg om meer duidelijkheid nadat RTV Noord meldde dat Haren in gesprek is met Groningen en Ten Boer over de herindeling.

Zes werkgroepen

RTV Noord bracht vorige week dat er zes werkgroepen zijn die al een voorschot nemen op de herindeling. Ook Haren heeft een plaats in die werkgroepen. Wethouder Michiel Verbeek sprak de berichtgeving tegen. Volgens de wethouder geeft Haren alleen informatie als daarom gevraagd wordt gevraagd en hebben ze geen vaste plek in de werkgroepen.

De kwestie stond niet als agendapunt op de agenda. Daarom konden fracties tijdens het vragenuur vragen stellen over de kwestie. CDA, Gezond Verstand Haren en D66 vroegen om duidelijkheid.

Initiatief van Groningen en Ten Boer

Van Veen onderschrijft dus de eerdere woorden van Verbeek door te stellen dat Haren enkel vragen beantwoord die gesteld worden vanuit Groningen en Ten Boer. Ook liet hij weten dat de werkgroepen zijn ingesteld op initiatief van Groningen en Ten Boer.

'Mochten er in de toekomst weer dergelijke vragen komen dan zullen we die weer beantwoorden', zegt Van Veen. Het beantwoorden van de vragen voldoen aan een eerder aangenomen motie.

Zelfstandigheid

Die motie schrijft voor dat Haren zich niet mag inspannen als het gaat om de herindeling. Ambtenaren en bestuurders mogen zich alleen richten op zelfstandigheid. Volgens de burgemeester is het beantwoorden van vragen niet in strijd met de aangenomen motie.

Lees ook:

- Gesprekken over toekomst ambtenaren Haren gaan van start
- Burgercomité Haren: 'Peter den Oudsten is ernstig in de fout gegaan'
- Ambtenaren Haren voelen werkdruk en willen in gesprek met Groningen en Ten Boer
- Onderzoek: 'Haren moet vanaf 1 januari 2018 vizier ook op herindeling zetten'

Meer over dit onderwerp:
HAREN
Deel dit artikel:

Recent nieuws