Raad wil dat Stadskanaal aanhaakt bij Zorgtafel Drenthe

Het Refaja ziekenhuis
Het Refaja ziekenhuis © Dennis Venema
Een overgrote meerderheid van de raad in Stadskanaal wil dat de gemeente aanhaakt bij de Zorgtafel van de provincie Drenthe.
In Drenthe hebben de leden van Provinciale Staten gedeputeerde Henk Jumelet de opdracht gegeven om een Zorgtafel te organiseren. In die zorgtafel moeten de provinciale bestuurders met het bestuur van zorggroep Treant, zorgverzekeraars en andere betrokkenen plaatsnemen.

VVD afwezig

De raad wil dat de gemeente Stadskanaal meedoet aan die Zorgtafel, om zo de toekomst van het Refaja ziekenhuis ook op de langere termijn te waarborgen. Praktisch alle partijen in Stadskanaal willen dit, alleen de VVD heeft niet ingestemd omdat het afwezig was.

'Niet gerustgesteld'

'De zorgen over het Refaja ziekenhuis blijven, ondanks de vinger aan de pols, voortsluimeren', zegt CDA-fractievoorzitter Gert Jan Boels. 'Treant Zorggroep heeft weliswaar veel toegezegd, maar over de langere termijn zijn we nog altijd niet gerustgesteld.'
PvdA-voorman Egbert Hofstra sluit zich daarbij aan. 'Als ik lees dat Treant het op termijn heeft over mogelijke nieuwbouw op een andere locatie, is het de vraag wat dat betekent voor ziekenhuiszorg in Stadskanaal. Door mee te praten aan de Zorgtafel kunnen we die zorg uiten.'