Ruim negen miljoen voor centrumplan Winschoten

De gemeenteraad van Oldambt stelt ruim negen miljoen euro beschikbaar voor 'de Poort van Winschoten'. Dat is het centrumplan van de gemeente. Het streven is dat Winschoten door de aanpassingen van het centrum de tweede koopstad van Groningen blijft.

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft het raadsvoorstel om ruim negen miljoen euro ondersteund.

Het centrumplan

Het idee is dat onder andere stadswoningen gebouwd worden en dat er extra ruimte wordt gecreëerd voor de ambtenaren. Het idee is dat de Hema op de begane grond blijft en dat de ambtenaren op de eerste verdieping gaan werken. De eigenaar van het pand van de Hema heeft nog niet laten weten of hij de plannen ziet zitten. Uiterlijk februari wil wethouder Laura Broekhuizen weten of hij groen licht geeft.

Volgens Broekhuizen moet het nieuwe centrum een boost geven aan het centrum van Winschoten. 'De ambtenaren die boven de Hema werken kunnen in hun pauze bijvoorbeeld broodjes, kleren en schoenen kopen in de binnenstad. Dat is ook goed voor de ondernemers.'

Nieuwe raadszaal

Het huidige gemeentehuis van Oldambt is ook in het centrum gevestigd, naast het pand van de Hema. De VVD is fanatiek voorstander van een nieuwe raadszaal binnen het centrum, in het huidige gemeentehuis of in het nieuwe stuk.

De VVD kan niet rekenen op de steun van alle andere partijen. 'Wij willen geen andere raadszaal', zegt Jurrie Nieboer van de Partij voor het Noorden stellig. Ook Oldambt Aktief, de VCP, PvdA en de SP laten in hun betoog weten negatief tegenover een nieuwe raadszaal te staan.

Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws