William Moorlag op het matje bij partijbestuur PvdA

Het partijbestuur van de PvdA wil nog tussen Kerst en Oud en Nieuw in gesprek met Kamerlid William Moorlag en partijleider Lodewijk Asscher.

Dat schrijft de NOS. Moorlag raakte afgelopen week in opspraak omdat hij in zijn vorige baan als directeur van sociale werkvoorzieningsschap Alescon in Assen personeel inhuurde via een schijnconstructie. Dit is uitgerekend het soort bedrijfsvoering waar de PvdA fel op tegen is.

'De partijleiding zit met de zaak in zijn maag', zegt politiek verslaggever Wilco Boom tegen de NOS. 'Weinig mensen binnen de PvdA durven te zeggen dat Moorlag over een paar maanden nog Kamerlid is.'

Geen foute bedoelingen

PvdA-leider Lodewijk Asscher en de fractie in de Tweede Kamer besloten deze week dat Moorlag kan aanblijven omdat hij geen foute bedoelingen had. Hij deed volgens Asscher niet aan zelfverrijking, maar probeerde zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden.

Zaterdag verklaarde de jongerenbeweging van de PvdA, de Jonge Socialisten, dat Moorlag wat hun betreft moet opstappen. 'Ook als William Moorlag met de beste bedoelingen foute beslissingen heeft genomen, zou het hem sieren als hij zijn Kamerzetel opgeeft', verklaarde een woordvoerder van de Jonge Socialisten tegen het ANP.

Eigen uitzendbureau

Het sociale werkvoorzieningsschap Alescon in Assen richtte een eigen uitzendbureau op en bracht daar zijn werknemers onder. Zo hoefden de mensen niet in vaste dienst te worden genomen en kwam Alescon onder cao-afspraken uit. Een rechter oordeelde woensdag dat deze constructie niet in de haak was.

Lees ook:

- PvdA'ers verontwaardigd over aanblijven Moorlag na verboden schijnconstructie
- Jongeren in PvdA willen af van William Moorlag
- PvdA-Kamerlid Moorlag onder vuur wegens schijnconstructie

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG
Deel dit artikel:

Recent nieuws