Geen Spelen voor Ntab na diskwalificatie op 500 meter

Dai Dai Ntab is er woensdagavond niet in geslaagd een ticket voor de Olympische 500 meter te bemachtigen. De 23-jarige sprinter uit Groningen veroorzaakte tot twee keer toe een valse start tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Thialf. Dat betekende een diskwalificatie.
'Het is een samenloop van spanning en een starter die lang wacht. Ik maak de fout door bij de tweede start niet stil te staan. Bij de eerste start had ik niet het gevoel dat het vals was.' vertelde de hevig teleurgestelde schaatser. 'Ik moet hier mee zien te dealen. Maar ik was natuurlijk graag naar de Spelen gegaan.' 
Nadat Ntab zijn verhaal had gedaan bij de verzamelde pers, zocht hij zijn vriendin op. In de catacomben van Thialf liet hij zijn tranen de vrije loop. 
Ntab moest bij de beste twee finishen om plaatsing voor de Spelen af te dwingen. Dat lukte Ronald Mulder (winnaar) en Kai Verbij (tweede) wel.

Wisselvallig seizoen

Afgelopen weekend won hij nog een trainingswedstrijd in Heerenveen en ook tijdens wedstrijd in Salt Lake City leek hij zijn goede vorm te hebben gevonden. De rest van zijn seizoen verliep wisselvallig, met mindere prestaties in Stavanger en Calgary. De wereldbekerwedstrijden in Thialf verliepen ook matig. Op dag één werd hij nog vijfde, maar een dag later viel hij tijdens de warming up en kwam hij niet verder dan plek negentien.